dilluns, 30 de maig del 2011

Taller de creació de problemes matemàtics de la vida quotidiana

Data:

29 de juny de 2011 de 9 a 14 hores.

Lloc:

Institut Severo Ochoa (Pàgina web)
C. Severo Ochoa, 1-13
Esplugues de LLobregat
Veure mapa
5131980180_06a139d493_m.jpg
Imatge de Johan Larsson

Descripció del taller


L’objectiu del taller és fer un recull de problemes matemàtics multinivell sobre aspectes de la vida quotidiana que permetin l'aprenentatge dels conceptes matemàtics bàsics. Entre tots pensarem i crearem en format digital problemes que permetin treballar conceptes matemàtics contextualitzats; per exemple, a la pizzeria es poden treballar les fraccions; al supermercat, es poden treballar els diners; al parc, les figures geomètriques; al cinema, les hores; al restaurant, les mesures de pes i capacitat, etc.

El material creat durant el taller es recollirà en una pàgina web que es posarà a l’abast de la comunitat educativa, de manera que l'alumnat pugui respondre als problemes plantejats i proposar-ne de nous. Es pretén que aquesta web sigui una pàgina dinàmica en la qual docents i alumnes puguin compartir problemes matemàtics i les seves respostes, en format multimèdia - audiovisual.

Durant el taller iniciarem el projecte, li posarem nom, pensarem alguns problemes, crearem alguns materials i donarem format a la web.

Per tal d'aprofitar millor el taller és convenient que porteu un ordinador portàtil o netbook.

En la wiki del projecte http://problemesmatematics.wikispaces.com/ podeu deixar les idees que se us vagin acudint sobre possibles problemes o aspectes sobre el projecte que creieu que poden ser interessants.

Si teniu qualsevol dubte o necessiteu ajuda per registrar-vos a Wikispaces podeu enviar un correu electrònic a
problemesmatematics@gmail.com

Inscripcions

Cliqueu aquí
Del 27 de maig al 19 de juny de 2011.