dimecres, 6 de juliol de 2011

#novadors11 i propòsits d'any nou

Imatge d'@Anna_Sorolla

Descobrir Twitter ha sigut una experiència increïble que ha transformat la meva identitat i el meu saber fer com a docent, i també com a persona. Aquesta vivència ha tingut el seu colofó amb Novadors, la trobada de docents que va tenir lloc a Sagunt els passats 1 i 2 de juliol (http://novadors.org/novadors11/?lang=cat).

Durant dos dies i dues nits hem compartit experiències educatives, opinions, idees, projectes, però sobretot hem compartit emocions. La calidesa i la complicitat que hi havia a l'ambient no l'havia experimentat mai en cap altra trobada de docents. Per això, des d'aquest espai personal, vull enviar una abraçada molt gran i donar les gràcies a tots els que hi vareu ser presents (no anomeno ja que no em vull descuidar a ningú).

Com a conclusió de les jornades, i d'un curs escolar força intens, m'he plantejat uns quants "propòsits d'any nou" pel proper curs 2011-2012:

- Posar en pràctica noves metodologies, sense por.
- No estressar-me per complir el CURRÍCULUM, ni deixar-me emportar pels companys que tenen pressa per complir el CURRÍCULUM.
- Dedicar més temps a escoltar i donar als alumnes el temps que necessiten. Deixar les presses a fora de la porta de la classe!
- Crear experiències vives i significatives a l'aula.
- Sortir més sovint al carrer, aprofitar el que ens ofereix l'entorn.
- Ser conscient del que vull que els alumnes assoleixin i tenir-ho present durant tot el curs.


******************************************

Descubrir Twitter ha sido una experiencia increíble que ha transformado mi identidad y mi saber hacer como docente, y también como persona. Esta vivencia ha tenido su colofón con Novadors, el encuentro de docentes que tuvo lugar en Sagunto el ​​1 y 2 de julio (http://novadors.org/novadors11/?lang=cat).

Durante dos días y dos noches hemos compartido experiencias educativas, opiniones, ideas, proyectos, pero sobre todo hemos compartido emociones. La calidez y la complicidad que había en el ambiente no la había experimentado nunca en ningún otro encuentro de docentes. Por eso, desde este espacio personal, quiero enviar un abrazo muy grande y dar las gracias a todos los que estabais presentes (no os nombro uno a uno ya que no quiero olvidar a nadie).

Como conclusión de las jornadas, y de un curso escolar muy intenso, me he planteado algunos "propósitos de año nuevo" para el próximo curso 2011-2012:

- Poner en práctica nuevas metodologías, sin miedo.
- No estresarse por cumplir el CURRÍCULO, ni dejarme llevar por los compañeros que tienen prisa por cumplir el CURRÍCULO.
- Dedicar más tiempo a escuchar y dar a los alumnos el tiempo que necesitan. Dejar las prisas detras de la puerta de la clase!
- Crear experiencias vivas y significativas en el aula.
- Salir más a menudo en la calle, aprovechar lo que nos ofrece el entorno.
- Ser consciente de lo que quiero que los alumnos aprendan y tenerlo presente durante todo el curso.

2 comentaris:

 1. Fenomenal Maria!
  Ideals els teus propòsits per al proper curs. Si no et pareix mal, te'ls agafe prestats. ;-)
  Gràcies

  ResponSuprimeix
 2. Tots teus Juanfra.
  Per cert, fantàstica presentació de #novadors12, no m'ho penso perdre pas!

  ResponSuprimeix