dilluns, 19 de setembre del 2011

Matemàtiques quotidianes

Imatge: http://www.flickr.com/photos/grandmaitre/5846058698/

En aquesta entrada em plau presentar un projecte que em fa molta il·lusió engegar aquest curs. Es tracta de la web Problemes matemàtics de la vida quotidiana [https://sites.google.com/a/xtec.cat/problemesmatematics/], un espai on els alumnes podran compartir els problemes matemàtics que es troben en el dia a dia.

La web ha estat creada pensant en alumnes adolescents que presenten dificultats greus en l'aprenentatge de la competència matemàtica. La idea és poder treballar aspecte bàsics de les matemàtiques (càlcul, numeració, geometria, mesures...) de manera aplicada, fent que l'alumne posi en funcionament la seva creativitat i apliqui el raonament matemàtic a la seva vida quotidiana. D'aquesta manera es poden treballar conceptes i procediments matemàtics molt bàsics, evitant materials infantils o repetitius.

Tot i que la web ha estat pensada per aquest col·lectiu específic d'alumnes, hi poden participar alumnes de totes les edats i nivells aportant els seus problemes creats en vídeo, presentacions digitals o altres recursos TIC. De moment hi podreu trobar uns problemes de mostra que han estat creats per encoratjar la creativitat de l'alumnat.

Si voleu participar en el projecte o teniu algun dubte podeu enviar un correu electrònic a:
problemesmatematics@gmail.com

Espero que us animeu a participar amb els vostres alumnes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada